Mijn werkwijze

Intake

Na een GRATIS kennismakingsgesprek starten we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek stel ik je veel vragen. De vragen gaan van NAW-gegevens, beroep, gedrag, eventuele dieetgeschiedenis tot huidige eet- en beweeggewoontes. Ook stel ik vragen over jouw dag- en nachtritme en jouw ontspanningsmomenten. We stellen vast wat jouw doel is en hoe ik jou kan helpen dat doel te bereiken. Dan doen we een 0-meting: vaststellen waar je nu staat. Is jouw doel afvallen, dan stellen we je gewicht, omvang en welbevinden zo goed mogelijk vast als startpunt. Maar je kunt ook een heel ander doel hebben om te komen tot meer vitaliteit. 
Zo gaan we gezamenlijk de weg op naar een leefstijl die jou gezond en vitaal maakt en houdt. 

Leefstijlanalyse

Omdat ik het heel erg belangrijk vind dat je keuzes leert maken voor een gezondere manier van leven die je ook vol kunt houden, maak ik allereerst een analyse van hoe jouw leven er nu uitziet. Dit kan bijvoorbeeld door een tijdje een dagboekje bij te houden. Als jouw doel een gezonder voedingspatroon is, dan houdt dit in dat je bijhoudt wat je eet, hoe laat, met wie en waar. Ook kan ik je vragen per dag aan te geven wat je hebt gedaan aan beweging en of je goed geslapen hebt. Het is ook mogelijk dat ik je vraag je emoties bij te houden. Het is in iedere vorm erg belangrijk om te noteren hoe je je bij dit alles voelde. Op deze manier kan ik je stap voor stap helpen bij het maken van andere keuzes, zowel in je voeding als in je beweging, maar ook in de balans tussen spanning en ontspanning.

Maatwerk

Voorop staat de betekenis die jij geeft aan je eigen activiteiten. We werken samen vanuit jouw input en van daaruit neem jij zelf de regie over jouw beslissingen en activiteiten. 
En als het gaat over voeding en beweging volgt een bij jou passend advies. Uiteraard kijk ik daarbij naar jouw persoonlijke behoeften. 
Maar het gaat vooral over coaching, zodat jij zelf keuzes leert maken die jou gezond en vitaal maken. 
Dit kan niet anders dan met maatwerk. 

Geen mens is hetzelfde. We hebben allemaal andere gewoontes en andere doelen. Ik wil je graag helpen om inzichtelijk te maken wat voor jou belangrijk is en hoe je leert om grip te krijgen op je dagelijkse gewoontes. En deze om te buigen naar andere gewoontes die beter passen bij wie jij wil zijn en hoe jij je wil voelen. Stapsgewijs gaan we samen op weg naar het bereiken van jouw doel. 

Advies of eigen regie?

Jij hebt niets aan advies dat van buiten af wordt opgelegd zonder dat dit dichtbij jouw eigen gevoel komt. Daarom help ik jou om zelf inzicht te krijgen in de leefstijlkeuzes die je maakt. Want met alleen een voedings- of beweegadvies ben je er nog niet. Aan de hand van de gesprekken die samen hebben, ontwikkel je je eigen kijk op andere gewoontes die voor jou  een goede balans geven in jouw leven. We kijken naar wat er al goed gaat en waar we kleine stapjes kunnen zetten naar verandering. Alleen door deze stapjes klein te houden en jou hieraan te laten wennen, gaat dit voor jou een nieuwe gewoonte worden. 

Want je hebt misschien al meerdere keren tegen jezelf gezegd: "vanaf nu ga ik het anders doen" en dan gooide je rigoureus het roer om. Maar wie houdt dat vol op de lange termijn? 
Bij leefstijl gaat het over een blijvende verandering van gedrag met als einddoel gezond en vitaal ouder worden!

En, gaan we samen op weg? Maak gratis kennis met me.

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.